Strona główna
  badanie RDW SD

vmmal portal

Temat: Nadczynność tarczycy
Byłam u lekarza, zlecił badanie krwi, moczu i prześwietlenie klatki piersiowej. Zwrócił uwage na widoczne wole. podam wyniki badań, gdyby ktoś chciałby zinterpretowac to byłabym wdzięczna - choć wydaje mi że ... 15,3 norma 10-15 MPV 13,3 norma 6-10 RDW-CV 13,3 norma 11,5-14,5 RDW-SD 43,4 norma 35-56 bilirubina całkowita 0,95 norma ponizej 1,3 sód 137 norma 135-145 potas 4,3 norma 3,5-5,1 ast 11...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3613



Temat: Arytmie komorowe.
... RDW-CV - 12,7 RDW-SD - 38,8 PDW - 12,4 MPV - 10,2 P-LCR - 0,28 Ze szpitala 07-05-2009 Sód - 135 Potas - 4,20 Magnez - 2,5 Mocznik - 28 Kreatynina...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=2675


Temat: Morfologia-wyniki
Żabusia, podaję wszystko co ma wypisane na kartce z badania krwi: WBC ma 5,9, Lymph 1,6, Mid ma 0,7, Gran ma 3,6, Lymph % ma 27,5%, Mid % ma 11,3%, (H- podwzszone) Gran % ma 61,2%, RBC ma 5,36, HGB ma 13,0, HCT ma 43,0%, MCV ma 80,5, MCH 24,2, ( L- za niskie) MCHC ma 30,2 ( L za niskie) RDW- CV ma 14,9%, ( H - podwyższone) RDW- SD 45,5, PLT ma 416, MPV ma 9,0, PDW ma 16,9 PCT ma 0,374%,
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6384


Temat: Interpretacja wyników badan ALT i AST
Witam czekam na spotkanie z lekarzem prowadzącym i proszę o ocenę moich badań, pierwsze zrobiłem gdy połykałem jedną tabletkę dziennie AZATHIOPRINE a kolejne po 2 tygodniach gdy połykałem 2 tabletki Azy ... /4,00-5,90/ HGB 15,3 15,4 /12,0-17,0/ HCT 44,6 44,7 /38,0-50,0/ MCV 88,0 88,2 /83,0-100,0/ MCH 30,2 30,4 /28,0-34,0/ MCHC 34,3 34,5 /32.0-36.0/ RDW-CV 12,1 12,5 /11,5-14,5/ RDW-SD 38,3 39,0 /37,0-54,0/ PLT 219...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=8656


Temat: zespół hipereozynofilowy?
Witam, Kilka miesiecy temu zgłosiłam się do poradni alergologicznej z powodu objawów astmy(świszczący oddech,kaszel). Jednak w na podstawie wyników badan stwierdzono u mnie hipereozynofilię i z takim rozpoznaniem zostałam skierowana do poradni hematologicznej. od 4 lat choruje na niedoczynność tarczycy,przyjmuję lewotyroksyne. Mam 18 lat. Nie mam pojęcia, co mi może być i trochę się niepokoję... oto moje wyniki badań: Poziom całkowitej IgE ... HGB 13,5 HTC 40,3 MCV 88,2 MCH 29,5 MCHC 33,5 RDW-SD 44,7 RDW-CV 13,1 PLT 158, PDW 14,3, MPV 11,0, EO 1,44, norma (0,1-0,4), MONO 0,84 norma (0,3-08), H-OB po 1...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1436


Temat: prosze o interpretacje wyników
prosze o interpretacje wyników   witam serdecznie jakiś czas temu robiłam badania krwi, w nawiasach podaje normy z wyników Leukocyty 6,3 (4,00-10.00) Erytrocyty 4,00 (3,8-5,4) hemoglobina 12,3 (12,0-16) hematokryt 36,6 (37-47) MCV 91,0 (norma 80.0 - 100.0) MCH 30,8 (norma 27,00-31,0 MCHC 33.6 (norma 32,0 - 36.0) płytki krwi 239 (130-400) anizocytoza erytrocytów 14,0 (11,5-16,0) RDW-SD 45,3 (norma 37.0 - 54.0) PDW 15,9...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=8157


Temat: Meliskowe Kwietniowiątka 2009 :)
Cytat: Napisał Muxa Odebrałam wyniki Krzysia - nie jest do końca dobrze, wiele wartości poniżej normy, żelazo, HGB, HGC (czyli anemia wychodzi jednak), do tego jeszcze jakieś RDW-SD za mało i limfocytów ... te fosforany itd to jakies dodatkowe badania? Czy normalnie w morfologii? No i dobrze ze chociaz z ta krzywica jest ok.
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=185328


Temat: Moje wyniki
Witam wszystkich we wtorek 08.07.2008r. mam mieć robioną kolonoskopie, samego badania się nie boję bo jestem z zawodu pielęgniarką Bardziej martwi mnie to, że przy wzroście 166cm ważę już 55kg, gdzie ... dołem albo górą cześciej było dołem) i wsumie potem było już ok. Niestety teraz każdy posiłek ląduje w kibelku - DOŁEM - w postaci wodnistej wydaliny... Początkowo badania nie były złe troche niska hemoglobina 11 z kawałkiem ale teraz robię badania co 2 tygodnie i wszystko cały czas leci w dół. Jutro znowu na badania aż się boję wyników... Mam robione badania : morfologię pełną z rozmazami, OB, badanie moczu ogólne i bakteriologiczne, CRP, jonogram, badanie kału na obecność pasożytów i na krew utajoną. No i wyniki są takie z ostatniego tygodnia 25.06 - 06.07 OB- 90, MORFOLOGIA: Erytrocyty- 4,0mln/ul hemoglobina- 10.4g/dl hematokryt- 33.7% MCV- 77.5fl MCH- 26pg MCHC- 31.5g/dl RDW - CV-17.5 RDW - SD- 44.1 Płytki krwi- 347 MPV- 8.9fl P-LCR- 17.60% PDW- 10.1 Leukocyty- 8.1tys/ul Limfocyty- 42.8% (3.5tys/ul) Monocyty- 7.5% (0.6tys/ul) Eozynofile- 0.7% (0.1tys/ul) Neutrofile+ Pałeczki- 48.1% (3.9tys/ul) Bazofile- 0.8% (0,1tys/ul) BADANIE MOCZU: Barwa- żółta Cięzar właściwy - 1.020 Białko w moczu ... - 15-20 wpw Flora - bakterie (+) POSIEW MOCZU: E.Colli- jak zawsze cały czas jest od urodzenia (wiem bo urodziłam sięz refluksem obustronnym nerek III stopnia i badanie moczu to całe...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=6018


Temat: wyniki krwi z normami prosze o ocene
- 43.9 ok RDW-CV 12.3% N 11.6 - 14.6 ok WBC 5.0810^3/uL N 4.00 - 10.00 ok WBC Differential NEUT% 41.90 % N 45.00 - 70.00 masz za mało neutrofili, ale ... podstawie jednorazowych badań diagnozować. GAMMA-GT * 71 U/L N 9 - 35 za wysokie może ten parametr wzrastać w bardzo wielu przypadkach, właściwie od zapalenia do nowotworowych schorzeń, ale wzystko zależy ... * 47 umol/L normy 7 - 26 czyli żelazo masz za wysokie ESR 7 mm N - 10 ok Pamiętaj, że wyniki badań są ważne, ale nie najważniejsze, lekarz musi to...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=687


Temat: wyprowadzka z Tłustostanu :)
... 150,0-450,0) RDW-SD 38,7 (norma fl 37,00-54,00) RDW-CV 13,0 (norma % 11,5-14,5) PDW 14,1 (norma fL 9,00-13,00) MPV 11,5 (norma fL 9,0-13,0) P-LCR 37,6 )norma % 13,0-43,0) PCT 0,41(norma % 0,17-0,35) Bilirubina...
Źródło: dieta.pl/grupy_wsparcia/showthread.php?t=3914


Temat: Ile jodu?
Witam Wszystkich serdecznie po dłuższej nieobecności. Robiłam zalecone badania i czekałam na wyniki. W między czasie odwiedziłam tutejszą galerię i pozwoliłam sobie ją uzupełnić co nieco :) Mam nadzieję, Tomakin, że ... Czy odnajdziesz jakiś trop z moich wyników, lub polecisz jakieś badania? Pozdrawiam serdecznie. USG Miąższ tarczycy niejednorodny echogenicznie-przebudowany jak przy wolu guzowatym.W miąższu stwierdzono obecność zmian ogniskowych o zbliżonym charakterze, dobrze ... 35,0) MCHC 34,5 (32,0-37,0) RDW-SD 42,1 RDW-CV 12,5 Płytki krwi-PLT 271 ( 140-440) PDW 14,6 MPV 11,2 P-LCR 35,2 PCT 0,30 Biochemia ALAT 17 (0- 31) AspAT 22 (0- 32) Albumina ... związku z tarczycą, chociaż jodu nie powinnam zażywać więcej niż w tradycyjnym pożywieniu! :) Zrobiłam też badanie na boleriozę igG, ale na wyniki czeka się dłużej. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie .:) zosia...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=2515







 Menu
 : vmmal portal
 : Badanie ogólne moczu-interpretacja moczu
 : badanie laparoskopowe przez gardlo przed wizyta
 : badanie moczu krwinki czerwone wpw.św.
 : badanie mikroskopowe osadu moczu ... bakterie nieliczne
  • kursy walut money nbp
  • amuleto da sorte
  • numer 17200
  • pisemne z jezykow angielskiego
  • lubawa namiot sprzedaz namiotow
  • gran canaria czy lanzarote gdzie lepiej
  • inco auto na raty
  • promocje telefonow
  • najwiksze kasyno w monte carlo
  •  . : : .
    Copyright (c) 2008 vmmal portal | Designed by Elegant WPT